Welk WordPress thema is gebruikt?

Vaak zie je een prachtige website die je erg aanspreekt. Je denkt dan waarschijnlijk meteen: Welk WordPress thema is daar gebruikt?
Goed nieuws, want je kan de naam van het thema en de gebruikte plug-ins vaak eenvoudig achterhalen.

Deze serie behandeld de belangrijkste zaken waar je op moet letten om de beste keuze te maken bij het kiezen van een nieuw WordPress thema:

Welk thema gebruikt die mooie website?

Natuurlijk kan je in de broncode duiken, maar het kan ook nog veel eenvoudiger.
Vul op een van de volgende websites de URL (hyperlink) van de website in die je verdenkt van WordPress gebruik en je krijgt een opsomming te zien van de gebruikte plug-ins en de naam van het thema.

Wat te doen met die informatie?

Wanneer je kan achterhalen wat de naam van het thema is kan je die naam opzoeken via Google (let er dan wel op dat de gevonden site betrouwbaar is), of kijken of je deze kan terugvinden via het zoekveld bij de gratis thema’s van WordPress. Vaak worden ook premium thema’s gebruikt van Envato, om die te vinden kan je eenvoudig dit zoekveld bij Themeforest gebruiken. Beide laatste opties zijn altijd veilig.

Voor de plug-ins geldt eigenlijk hetzelfde. Die kan je meestal vinden via WordPress zelf, of wanneer het een commerciële plug-in is vaak bij Codecanyon. Anders kan je deze natuurlijk ook altijd nog Googelen, maar let er ook hier altijd op dat de gevonden website wel betrouwbaar is.

Wel WordPress, maar geen themanaam?

Het kan voorkomen dat je niet kan achterhalen welk WordPress thema is gebruikt, of er staat een naam die je nergens kan terugvinden, hoe kan dat?

Dit komt meestal door:

  • Er is een op maat gemaakt (geprogrammeerd) thema gebruikt
  • De themanaam is onherkenbaar gemaakt

Helaas kan je in beide gevallen zonder grondige WordPress kennis dan meestal niet achterhalen wat wel het gebruikte thema is.

Welk WordPress thema is gebruikt - vrouw die themanaam zoekt op computer

Er zijn toch meer plug-ins gebruikt?

Je hebt je via de bovenstaande websites een website gecheckt en het blijkt dat niet alle WordPress plugins worden getoond, hoe kan dat?

Helaas zijn de genoemde scanners niet altijd in staat om alle plug-ins te achterhalen. Dit komt soms omdat ze aan de hand van de ingevulde URL werken, dus je kan nog proberen die van een andere pagina van de te controleren website in te vullen. Maar ook dan zal je waarschijnlijk niet alle plug-ins kunnen terugvinden die gebruikt zijn op de website.

Conclusie

Je hoeft gelukkig geen programmeur te zijn om te achterhalen welke basis er is gebruikt voor een WordPress website. Via de gegeven websites kun je vrijwel altijd de thema naam en vaak ook de gebruikte thema’s eenvoudig achterhalen. We horen het graag wanneer je hierover nog iets wil delen met ons, of als je misschien nog andere adresjes hebt gevonden hiervoor.

2 gedachten over “Welk WordPress thema is gebruikt?”

Plaats een reactie


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.